Over Roderick Göttgens – TeamForge


Over Roderick Göttgens - TeamForge

Roderick Göttgens is Team Performance - & Mental Coach. Hij combineert zijn fascinatie voor elite-teams, zijn jarenlange ervaring als interimmanager en zijn bovenmatige interesse in (extreme) outdoor met inzichten op het gebied van werkelijk teamwork.

Roderick traint en coacht teams uit uiteenlopende branches, van overheid tot bodemonderzoekers, van consultants tot verfspecialisten. Onderscheidt tussen MT-, project-, programma- of afdelingsteams maakt hij niet. Hij coacht en traint ze allemaal, want deze teams hebben een paar zaken gemeen:

  • Ze (h)erkennen dat er wellicht meer in hun teamwork zit dan dat ze voor mogelijk houden;
  • Ze hebben de drive en de wil om die ene extra stap te willen zetten;
  • Ze durven de confrontatie met zichzelf en met elkaar aan te gaan;
  • Ze willen tot de beste van de besten behoren;
  • Ze willen een High Performance Team zijn.

Geloof in de kracht van het individu, Vertrouw op de kracht van het team

Roderick wil teams meenemen in de intense ervaringen die werkelijk teamwork oplevert. Teams laten inzien waartoe ze in staat zijn als ze echt op elkaar durven te vertrouwen en te bouwen.

Roderick wil teams helpen hun potentieel er maximaal uit te laten komen. Zowel gericht op het individu, maar vooral ook samen met anderen. Hij wil teams laten inzien dat ze ongekende resultaten kunnen bereiken, als ze zichzelf durven te pushen, durven te challengen en buiten hun comfortzone durven te gaan. Dat ze hun doel kunnen bereiken als ze het aandurven alle talenten, capaciteiten, competenties en skills maximaal in te zetten, samen met anderen.

In zijn inspirerende presentaties vertelt hij wat dat inhoudt en wat daarvoor nodig is, in zijn teamcoaching en -trainingen daagt hij teams (extreem) uit om het zelf te doen en te ervaren. Daarbij schuwt hij de confrontatie niet. Roderick Göttgens observeert en spiegelt houding & gedrag in het team. Dat haalt teams uit hun comfortzone en laat ze vervolgens toegroeien naar High Performance Teams.

TeamForge betekent letterlijk 'teamsmid'. En dat is precies wat we doen. We smeden van groepen individuen teams en van teams smeden we High Performance Teams. Dat is een delicaat proces, waarbij inzicht, daadkracht en tijd zeer belangrijke factoren zijn. 

Er wordt hier gesproken over 'we', want Roderick doet dit niet alleen. Voor verschillende onderdelen van zijn trainingen en coachingsessies werkt hij actief samen met een vast aantal partijen:

  • Monique Göttgens-Hesselink van GÖTT'S. Samen met Monique doet Roderick veel coachingssessies, zodat zowel de 'bovenstromen' als de 'onderstromen' binnen teams op de juiste manier en in de goede verhouding aandacht krijgen;
  • De Ploegsmid uit Katwijk. Met dit bedrijf wordt actief samengewerkt bij de vormgeving en uitvoer van de (outdoor) challenges

Contact

06-31004017