Roderick Göttgens

Roderick Göttgens is Team Performance Coach. Hij combineert zijn fascinatie voor elite-teams, zijn jarenlange ervaring als interimmanager en zijn beoefening van (extreme) outdoorsporten met inzichten op het gebied van teamwork, High Performance Organisaties en High Performance Teams.

Roderick traint, coacht en adviseert organisaties in uiteenlopende branches, variërend van overheidsinstellingen tot aan bodemonderzoekers en verffabrikanten. Hij wil organisaties en teams helpen hun potentieel maximaal te benutten. Zowel gericht op het individu, maar vooral ook in samenwerking met anderen. Hij wil organisaties en teams laten inzien dat ze ongekende resultaten kunnen bereiken, als ze zichzelf durven te pushen, durven te challengen en buiten hun comfortzone durven te gaan. Dat ze hun doel kunnen bereiken als ze het aandurven alle talenten, capaciteiten, competenties en skills maximaal in te zetten, samen met anderen.

In zijn inspirerende presentaties vertelt Roderick wat dat inhoudt en wat daarvoor nodig is, in zijn teamcoaching, teamtrainingen en adviestrajecten daagt hij organisaties en teams (extreem) uit om het zelf te doen en te ervaren. Daarbij schuwt hij de confrontatie niet. Roderick observeert en spiegelt houding & gedrag. Dat haalt iedereen uit hun comfortzone en laat ze vervolgens toegroeien naar High Performance Teams.

Roderick Gottgens - TeamForge
Roderick Göttgens - TeamForge
Roderick Gottgens - TeamForge

Wat mensen zeggen


De manier waarop Roderick presenteert, blijft je boeien van begin tot eind. Met heel veel energie en passie vertelt hij zijn verhaal over de Griekse god Proteus en de Vier Pijlers van een Unbeatable Team. Zijn referentie met elite-teams zoals commando’s en Navy SEAL’s laat zijn boodschap alleen maar meer leven.


Bezoeker Event

Enjoyable, very different and a progression in teamwork was very apparent on the day


Teammanager Fugro

‘Echt iets anders’ wilde ik doen met het team. Een locatie, back to nature, die ervoor zorgde dat we totaal niet met ons werk bezig waren en ons vrij voelden. Een trainingsdag die alle elementen kende van leiderschap, vertrouwen, teambuilding, creativiteit, lef, uitdagingen en ook veel fun. Deze vorm van trainen met deze locatie was uitermate geschikt om ons doel te bereiken; als team hebben we elkaar nog beter leren kennen en elkaar gevonden voor een intensievere samenwerking en als team zijn we verder uitgedaagd in de verhouding klantrelatie & teamaansturing om nog creatiever te managen.


Laura Dijk HamiltonBright

I have worked with Roderick on several occasions and I have always been impressed by his performance. He is one of those people who really can see the big picture, understands what needs to get done and who is best able to do it. His ability to put the right people in the right roles and get the best out of them is admirable.


Yuri Yorzhits Datadogs