High Performance Team Development


Maken jouw teamleden optimaal gebruik van elkaars krachten? Werken zij volgens de principes van '1 + 1 = 3'? Teamcoaching van TeamForge is prikkelend, uitdagend en soms een tikkeltje provocatief. Dat laat jouw team snel groeien en nog betere resultaten boeken.

 

TeamForge teamcoaching – Individuals play the game, teams beat the odds
Navy SEAL uitspraak

In veel organisaties is er nog weinig oog voor de kracht van teamcoaching: focus op teamdynamiek en de samenwerking. Het coaching instrument om de performance te verbeteren wordt veelal ingezet voor managers en/of professionals, gericht op het individu. Maar het zijn teams die in de regel het werkelijke verschil maken. Innovatieve en creatieve oplossingen komen niet van een individu. Het is het samenspel tussen mensen, waarbij ieder in zijn/haar kracht staat en zo een bijdrage levert aan de oplossing. Dat creëert synergie: 1 + 1 = 3!

TeamForge doet teamcoaching net even iets anders. Uiteraard begeleiden wij teams ook in hun 'natuurlijke' omgeving. Maar wij nemen jullie het liefst mee naar buiten, letterlijk. Teamcoaching in de vorm van action-learning: niet alleen praten en oefeningen doen, maar het ook daadwerkelijk uitvoeren, in een outdoor-omgeving. Even weghalen uit je vertrouwde omgeving, uit je comfortzone. Want daar leren jullie je eigen grenzen kennen en kunnen jullie als team groeien en die grenzen leren verleggen.

Met onze ‘Unbeatable Team Filosofie’ als leidraad focussen wij ons op het creëren van High Performance Teams (HPO’s). Maar omdat elke organisatie uniek is, is er niet één recept dat voor elk team geldt. De onderwerpen waarop gefocust wordt, zijn veelal wel hetzelfde, waaronder:

  • Teamleiderschap;
  • Mentaliteit van teamleden;
  • Onderling vertrouwen;
  • Taken & verantwoordelijkheden;
  • Samenwerking met andere teams;
  • Flexibiliteit & Wendbaarheid in constant veranderende omgevingen en situaties;
  • Etc.

Teams die in staat zijn om echt met elkaar samen te werken, gaan vliegen. Ze kunnen elke uitdaging, ongeacht de situatie, aan en die tot een succes maken. Het is dus niet alleen de teamperformance die omhoog gaat, maar ook de algehele organisatieperformance. Als organisatie zijn jullie veel beter opgewassen tegen de constante veranderingen. Jullie zijn krachtiger geworden, waardoor jullie in de voorhoede kunnen (blijven) spelen. Jullie zijn unbeatable geworden!

Ik wil meer weten